Filtri za vodo |  041 687 090 |  01 427 44 76

Set za analizo vode ph, nitrati, nitriti, pesticidi, svinec, trdota, klor

Set za analizo - testiranje pitne vode, WaterSafe

Set za hitro testiranje pitne vode WaterSafe - vse za enostavno določanje kvalitete pitne vode. Dobljene vrednosti primerjate z mejnimi vrednostmi za pitno vodo
Šifra:
R-WS-425B
Cena z DDV:
22,31 €
DODAJ V KOŠARICO

Hitri test - Set za testiranje pitne vode

 

Set za testiranje pitne vode "All-In-One" vsebuje sedem različnih testov, s katerimi na enostaven način določite kvaliteto vode. All-In-One set za analizo vode vsebuje naslednje teste:

 

Vsebina / reagenti za analizo vode:

1x test: vsebnost bakterij
1x test: svinec / pesticidi
1x test: nitrati / nitriti
1x test: pH
1x test: trdota
1x test: klor

 

Za širšo in podrobnejšo analitiko pa lahko analizo vode naročite v našem laboratoriju.

 

ZAKAJ TESTIRANJE VODE?

 

Voda je daleč najbolj zaužita snov na planetu. Tudi s sodobno javno opremo za čiščenje vode, je lahko voda pomemben vir nevarnih onesnaževalcev, ki širijo akutne in kronične bolezni.

Stalna minimalna (beri dovoljena) več mesečna ali letna izpostavljenost nekaterih umetnih in sintetičnih kemikalij je lahko zelo zahrbtna in lahko na dolgi rok povzroči poškodbe, s pogosto resnimi in včasih tudi smrtonosnimi posledicami.

Klor, ki se v Sloveniji uporablja za dezinfekcijo vode (na primer v USA je prepovedan), lahko  reagira z organskimi snovmi, ki tvorijo trihalometane, ki lahko po WHO povzročajo raka.

Tudi naravne onesnaževalce lahko najdemo v pitni vodi, pogosto tudi take s smrtonosnimi posledicami. Glede na podatke centra za nadzor in preprečevanje bolezni (v USA), je E. coli bakterija odgovorna za ocenjenih 73.000 primerov okužbe in 61 smrti na leto samo v Združenih državah Amerike. V Afriki je ta številka enormna, smrtni primeri pa so zabeleženi tudi v Sloveniji.

Svinec je pri zaužitju strupen in povzroča veliko različnih sistemskih in razvojnih problemov pri odraslih in otrocih. Ta kovina lahko pronica iz starih cevi in ​​napeljave, ki je še v veliki meri prisotna tako v mestnih (blokovskih) kot hišnih napeljavah v Sloveniji.

V ZDA je približno 1.000.000 otrok, mlajših od šest let, ki imajo v krvi količino svinca, ki je izjemno zaskrbljajoča.

Pesticide so odkrili v vsakem velikem vodonosniku v ZDA. Vsebnost pesticidov v Evropi in Sloveniji je podobna, različna pa so merila oz. dovoljene vrednosti. Še nekaj let nazaj je bilo v Sloveniji najvišja dovoljena vrednost atrazina v pitni vodi 20x večja kot v ZDA (ne 20%, ampak 20x večja kot v ZDA!!)

Nevarne sintetične kemikalije, ki se uporabljajo v pesticidih, so bile odkrite v zaskrbljujoče visokem odstotku vodnjakov podzemne vode v ZDA. Nekatere ( beri večino) sestavin v kemičnih izdelkih multinacionalk pa sploh ne poznamo in zato jih v pitni vodi tudi ne iščemo.

Nihče pa ne more predvideti in razumeti vseh možnih kombinacij kemičnih spojin in elementov v vodi. Na primer določi se zgornja meja za nitrate, THM in klor, vprašamo pa se kaj naredi kombinacija ? Aktivno oglje je celo užitno, sol ravno tako, žveplo neproblematično, skupaj pa tvorijo dimni smodnik, ki ima popolnoma drugačne lastnosti. Voda lahko topi največ elementov tega planeta !!!

Sorodni izdelki
Merilnik prevodnosti vode+termometer
Merilnik elektro prevodnosti vode + termometer AP-2 (EC) Za merjenje elektroprevodnosti in temperature vode, vodoodporen z avtomatsko temp kompenzacijo
Cena z DDV:
29,60 €
TDS meter + termometer HM
TDS (ppm) meter AP-1 Za merjenje ppm in temperature, vodoodporen z avtomatsko temperaturno kompenzacijo;
Cena z DDV:
29,60 €
Merilnik elektroprevodnosti EC in TDS-ppm meter profesionalni
Meritev elektroprevodnosti (EC) v mS,µS 0-9999 ali TDS 0-5000ppm -EC/TDS programski converter. Natančnost 0,1 µS, 1ppm, 0,1°C, +/-2%, Digitalna kalibracija, avtomatska temp kompenzacija
Cena z DDV:
96,71 €
pH meter s termometrom PH-80
Najboljši pH meter - merilec s stališča cene in kvalitete – precejšna natančnost in nezahtevno vzdrževanje in uporaba
Cena z DDV:
80,52 €

Lokacija

Tehnofan, d.o.o. - Filtri za vodo

Ilovški štradon 41a, SI - Ljubljana 

 


Prikaži večji zemljevid

Rabiš pomoč pri izbiri filtra?

 

041 687 090 01 427 44 76

041 687 090

01 427 44 76

 

Strokovnjaki za vodo vam bodo pomagali !

Pokličite nas

01-4274476
041-687-090
030-304-660
05-9942744

Dostava in plačilo

plačilo po povzetju €5.90 (<5kg)

plačilo po predračunu (pošiljanje €2.50 - €5.40)

možen osebni brezplačni prevzem v Ljubljani

 

Spletne cene

Popust velja le ob naročilu preko spleta.